Dobrin si Kempes – de aur


18 octombrie 1978, Pitesti, judetul Arges.

Echipa locala intalnea intr-un meci contand pentru Cupa UEFA pe spaniolii de la Valencia. Toate sperantele argesenilor erau puse in Nicolae Dobrin, de la care asteptau un meci mare. De partea cealalta, Valencia ataca cu proaspatul campion mondial cu Argentina, marele Mario Kempes.  Se anunta un meci istoric. Si chiar asa a fost.

Minutul 10 aduce bucuria pentru gazde. „Gascanul” Dobrin executa siret o lovitura libera si il pacaleste pe portar. Meciul s-a terminat in cele din urma 2-1 pentru argeseni, care insa au pierdut calificarea in meciul retur, cand au pierdut la Valencia cu 5-2.

Insa, acest meci a adus unul dintre momentele antologice cu care fotbalul romanesc inca se mandreste. Dobrin „ii da craci” lui Kempes. Ceva mai tarziu, o faza pe partea dreapta, cu Dobrin la minge si Kempes pregatindu-se sa il atace. Dobrin se opreste , impingea mingea putin in fata si il invita sa o ia. Stadionul amuteste, iar Kempes, dupa ce se uita la Dobrin, da inapoi cativa metri, moment in care publicul izbucneste in aplauze.

Finalul meciului. In ciuda faptului ca era campion mondial si pierduse meciul recent incheiat, Kempes vine la Dobrin, se inclina in fata lui, il bate pe urma si ii spune: „Esti un mare jucator.”

Fin.

One thought on “Dobrin si Kempes – de aur

  1. badea constantin

    dobrin va ramane un zeu pentru cei care stiu ce este acest fenomen, in 78 la pitesti a fost magnific iar kempes oricum nu putea uita meciul

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s